Willeke van Dijkhuizen

Sinds 2010 ben ik werkzaam als oefentherapeut Cesar. Ik ben begonnen met waarnemingen in verschillende praktijken in en rondom Amersfoort.

Tijdens mij studie heb ik de opleiding tot thuiszorgtherapeut gevolgd en ben ik samen met Ynske de samenwerking met buurtzorg team leusder-vermeerkwartier en binnenstad aangegaan. Hierbij behandel ik aan huis en probeer ik samen met een ergotherapeut en buurtzorg er voor te zorgen dat deze kwetsbare groep zo lang mogelijk, en op een veilige manier thuis kan blijven wonen. Hierbij oefenen ik de dagelijkse bewegingen en probeer het val risico te verlagen.

In 2014 heb ik mijn specialisatie tot Kinderoefentherapeut behaald en ben ik gaan werken op drietal speciaal basisscholen in Amersfoort en Utrecht. Hierbij heb ik een aantal jaar intern op school gewerkt waarbij ik kinderen behandelde met motorische problemen onder schooltijd.  Hierbij had ik veel contact met leerkrachten om samen het kind meer vertrouwen in zijn of haar bewegen te geven.
Sinds kort behandel ik ook de jongste groep; baby’s en peuters. Onder andere zie ik hierbij pas geboren met afgeplat hoofd, voorkeurshouding en latere ontwikkeling binnen de mijlpalen kruipen en lopen. Hierbij staat advies en het betrekken van ouders centraal. Vaak zijn de behandelingen aan huis en kijk ik samen met ouders hoe de kleine gestimuleerd kan worden tot anders bewegen.

Wat mijn werk zo leuk maakt, is dat ik elke dag voldaan terugkijk en afsluit. Of het nu kinderen zijn of een oudere aan huis iets heb kunnen leren over het veilig bewegen. Zij leren mij hoe ik een betere therapeut kan worden en ik geef graag mijn kennis en kunde door om mensen pijnvrij, bewegingsvrij en vooral zelfvertrouwen te geven in hun eigen lichaam en kunnen.

Sinds 2019 ben ik mij geschoold als (kinder) slaapoefenthrapeut. Hierbij behandel ik slaap problemen bij baby’s tot volwassenen.  Ik ben aangesloten bij het netwerk slaapoefentherapie.

Momenteel ben ik werkzaam op de locaties in het leusder en soesterkwartier.

In mijn vrije tijd ben ik graag buiten en op pad met mijn drie kinderen.