Wie zijn wij?

Aan deze praktijk zijn onderstaande oefentherapeuten verbonden, ingeschreven bij het kwaliteitsregister paramedici:

Ynske Heddema | Hilda Eikenaar | Willeke van Dijkhuizen

foto team

Lopen, gaan zitten, bukken, tillen. We bewegen de hele dag en meestal onbewust. Iedereen heeft zo zijn eigen houding en manieren van bewegen, maar sommige gewoontes zijn niet goed voor het lichaam. Dan kunnen klachten ontstaan aan bijvoorbeeld rug, nek of schouder. Ook door bepaalde afwijkingen of ziekten, denk aan reuma, Parkinson of astma, kunnen mensen problemen krijgen met hun bewegingsapparaat.

De oefentherapeut maakt u bewust van uw eigen fysieke mogelijkheden en coacht u bij het aanleren van gezond beweeggedrag. Het doel van oefentherapie is de klachten te laten verdwijnen, verminderen en/of te voorkomen, uitgaande van uw eigen bewegingsmogelijkheden. Ook wordt rekening gehouden met de situatie waarin u zich nu bevindt en met uw dagelijkse activiteiten.

De meeste kinderen bewegen van nature veel en graag. Ze grijpen, kruipen, bouwen, rennen, klimmen, voetballen en fietsen. Bewegen is van alle leeftijden en behalve leuk en gezond vooral ook heel nuttig. Spelenderwijs oefenen kinderen hun spieren, zintuigen en motoriek. Ongemerkt leren ze zo de vaardigheden die ze de rest van hun leven nodig hebben. Maar er zijn ook kinderen bij wie niet alles "vanzelf” gaat.

Misschien herkent u in een van de volgende voorbeelden uw kind: Hij valt zo vaak, het leren zwemmen duurt zo lang, eten met mes en vork wil maar niet lukken, het handschrift is slordig en gespannen, alleen de tv en de computer lijken te boeien.

Een kind ontwikkelt zich op zijn eigen manier, in zijn eigen tempo. Meestal gaat het goed, maar soms ontstaan er problemen in de motorische ontwikkeling.

Bij de behandelingen kinderoefentherapie wordt, net als bij de algemene oefentherapie, aangesloten bij de dagelijkse vaardigheden, houdingen en bewegingen. Bij kinderen staat daarbij vooral spelen en plezier in bewegen op de voorgrond.

Ervaar zelf wat oefentherapie/ kinderoefentherapie voor u/uw kind kan betekenen!


‘Bewegen is goed, meer bewegen is beter, goed en gezond bewegen het beste!’

Afspraak maken

Afspraken (ook zonder verwijzing) voor (kinder- ) oefentherapie kunnen worden gemaakt:

Orthoparc logo 

partner van Orthoparc