Tanja Oskam

Al meer dan 25 jaar ben ik werkzaam als oefentherapeut en nog steeds is het voor mij een uitdaging om mensen met klachten aan het bewegingsapparaat bewust te maken van de mogelijkheden om gezonder met hun lichaam om te gaan. Samen op zoek gaan naar de oorzaak van een beweegprobleem en mensen bewust maken dat de manier van bewegen invloed heeft op hun klachten.
Hierbij gaat een behandeling verder dan alleen symptoombestrijding.

Naast allround oefentherapeut te zijn heb ik als specialisatie het behandelen van mensen met een scoliose ( zijwaartse verkromming van de wervelkolom) volgens een drie dimensionale behandelmethode, het behandelen van mensen met bekken- en SI klachten, het behandelen van jongeren met houdingsproblematiek en het behandelen van mensen met Parkinson(isme).

Sinds 2009 ben ik als oefentherapeut aangesloten bij het ParkinsonNetwerk, regio Eemland. Dit netwerk zet zich in voor een optimale zorg voor mensen met de ziekte van parkinson en parkinsonisme. Binnen deze praktijk zijn alle mogelijkheden aanwezig om parkinson patiënten te begeleiden en te behandelen.
De afgelopen jaren heb ik veel cursussen gevolgd die ervoor gezorgd hebben dat ik mij op veel gebieden verder heb kunnen specialiseren. Zo heb ik de opleiding tot balansdocent gevolgd en ben ik aangesloten bij VeiligheidNL ( voorheen NISB). Daar de overheid er op aanstuurt dat ouderen zolang mogelijk zelfstandig blijven wonen is het stimuleren van bewegen bij deze groep van essentieel belang. Een goede balans werkt positief door op het welzijn van ieder mens.